Roses residential compound

WHERE URBAN LIVING MEETS HIGH QUALITY OF LIFE AND LUXURIOUS LIFE STANDARDS ARE AFFORDABLE 

DESIGN VISION | AREA OPTIMIZING APPROACH TO MAXIMIZE PEDESTRIANS OPEN & GREEN AREAS

The main vision of Roses’s masterplanning is based on decentralization the buildings along the plot edges with a ring vehicular access in order to make room for a larger common un-programmed elevated forest created in the heart of the masterplan above the central club house building and surrounding the elevated forest with a river formed lake that create finger lake forms in between residential blocks which allow for units maximum panoramic views for the inner lake and central garden promoting  multi activities spaces including meditation seating areas/ outdoor events piazzas as well as stepped outdoor seating platform, which can be used for outdoor events along with the dancing fountains & lake views provided, presenting a unique vibrant social / natural scene.

The rest of areas is a reflection to the forest ellipse form image of mixed vegetation & lakes in the inner core of the master plan By shaping the forest as a hill we wanted to strengthen the site’s identity. The hill is connected to all masterplan units and services through a public ring pedestrian loop promenade .This loop is playing other role
as a connecter promenade that hosting multi-activity lanes for running & cycling and walking. The loop is diverted to 2 levels to create an above level to access escalate to the central elevated park while at the ground level connection all services(mosque/parks /play ground mall/ villas quarter and residential units to create a pedestrian friendly neighborhood that improve health, well being and create landscaped vegetated and water areas all along the master plan.

PEDESTRIAN FRIENDLY NEIGHBORHOOD  |  A HEALTHY URBAN SPACE

The heart of ROSES’s vision is to provide its residents with contemporary living spaces that are functional, Attractive and within easy Reach of urban essentials through carefully designed pedestrian neighborhood community  with easy Accessible cycling, running & pedestrian loops

CENTRAL HUB VIEW  |  ENJOY THE VIEW

The heart elevated central garden and inner lake view are intermediating the masterplan blocks creating an inner heart natural scene that is ended with the main social gathering space which acts as a festival piazza in annual events.

MAXIMIZED GARDENS  | WELCOME TO THE GREEN WORLD 

Live in the gardens at ROSES TO be close to nature in an environment that has been carefully  designed to be both modern and harmonious, stretched out into the open air  with several spacious private Gardens & public parks /lagoons ,creating great spaces for Relaxation, meditation cabanas &  And kids open areas for children to play together. 

SMART PARAMETRIC ARCHITECTURAL DESIGN  | MEETING 21th CENTURY’S ARCHITECTURAL METHODOLOGIES

Unique designed dynamic forms with sleek outlines , creating private barrier-ed terraces between neighboured units through a modern parametric flexible design for the buildings skin and terraces, taking inro consideration the parameters of privacy, flexibility, value engineering as well as architectural unique dynamic irregular skin.

 

 

 

 

 

 

 

Practice type: 
Detailed Address: 

New Capital, Egypt

Project Location: 
New capital
Project status: 
Running